Web Analytics Made Easy - Statcounter

فارس پلاس؛ روایت روز: هفتم آذرماه از امسال به بعد تکرار داغ دل مردم ایران است. روزی که شهید فخری زاده ترور شد و از میان ما پر کشید. دقیقا یک سال قبل، هفتم آذرماه و بعداز ظهر جمعه؛ حدود ساعت ۳ بعداز ظهر بود که خبرهای ضدونقیضی از یک فاجعه در دماوند به تحریریه فارس رسید. خبر کامل نبود اما صدای شلیک‌های پی‌درپی در یکی از مناطق دماوند به وضوح شنیده شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گوشی همراه سردبیر پشت سر هم زنگ می‌خورد. همه خبرنگاران میدانی فارس پشت‌سر هم تماس می‌گرفتند و شایعات مطرح شده را اطلاع می‌دادند. هیچ کدام مطمئن نبودند. خبر هرچه بود نگران کننده بود. خبرنگاران میدانی بلافاصله به محل شنیده شدن صدای گلوله‌ها اعزام شدند. مشاهده بالگرد، افزایش شدید حفاظت منطقه، فعال شدن همه نهادهای امنیتی دماوند حتی اعزام نیروهای امنیتی از تهران به منطقه همه و همه حاکی از یک اتفاق مهم بود.

شنیده‌ها حاکی از ترور یک فرد مهم بود. ‌بی‌بی‌سی خبر زد یک دانشمند هسته‌ای موشکی ترور شد! این رسانه ماهی خود را صید کرده بود. هسته‌ای را به موشک پیوند داده بود و غیر مستقیم به مخاطب خود گفته بود همه شایعات در مورد بمب هسته‌ای درست است.

حدود ساعت ۱۷:۳۰ گروه سیاسی خبرگزاری فارس خبر شهادت یک دانشمند هسته‌ای را منتشر کرد.

کمی بعدتر وزارت دفاع اعلام کرد: " بعدازظهر امروز جمعه عناصر تروریست مسلح خودرو حامل محسن فخری‎زاده رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع را مورد حمله قرار دادند. در جریان درگیری تیم حفاظت ایشان با تروریست‌ها آقای محسن فخری زاده به شدت مجروح شد و بیمارستان منتقل شد. متاسفانه تلاش تیم پزشکی برای احیاء ایشان موفق نبود و دقایقی قبل این مدیر خدوم و دانشمند پس از سالها تلاش و مجاهدت به درجه رفیع شهادت نائل آمد" .

خبرنگاران میدانی فارس گزارش دادند افراد حاضر در صحنه شاهد شلیک‌های زیادی از سوی تیم حفاظت شهید فخری‌زاده بودند. حجم بالای شلیک گلوله‌ها و در نهایت انفجار نیسان پارک شده در محل شهادت باعث شده بود این تصور ایجاد شود که تروریست‌ها با تعداد بسیار بالایی در صحنه حاضر بودند.

اکنون نحوه ترور سوال اصلی بود. ترور چگونه اتفاق افتاده است؟ سوالی که در ذهن‌ها متبادر می‌شد این بود که تروریست‌ها کجا هستند؟ آیا نهادهای امنیتی خط و ربطی از تروریست‌ها به دست آورده است یا نه؟

روایت‌سازی‌ها برای این ترور از سوی ضدانقلاب هم به طور جدی دنبال می‌شد. اغلبشان مدعی بودند یک تیم پرتعداد از تروریست‌ها وارد صحنه شدند و عملیات کردند و گریختند! 

 

 

اما اطلاعاتی که به تحریریه فارس می‌رسید متفاوت بود. خبرها حاکی از یک سلاح اتوماتیک بود نه حضور میدانی تروریست‌ها. با اطمینان به دست آمده از نحوه ترور در تحریریه فارس، تصمیم بر انتشار این روایت گرفته شد. 

 

 

روایت فارس کوتاه بود اما کمی دور از ذهن مخاطبان و تصورهای ایجاد شده از نحوه عملیات تروریست‌ها. فارس گفته بود: "هیچ عامل انسانی در محل ترور حضور نداشته و تیراندازی‌ها تنها توسط سلاح خودکار انجام شده است". 

خبرگزاری فارس در بخشی از این روایت آورده بود: " صدای ناشی از اصابت چند گلوله به ماشین، موجب جلب توجه دکتر فخری‌زاده و متوقف کردن ماشین می‌شود. فخری‌زاده به تصور اینکه صدا ناشی از برخورد با مانع خارجی یا اشکال در موتور خودرو بوده از ماشین پیاده می‌شود.

در همین لحظه از خودرو نیسانی که در فاصله ۱۵۰ متری ماشین شهید متوقف بوده، از یک دستگاه تیربار اتوماتیک کنترل از راه دور، شلیک‌های متعددی به سمت شهید صورت می‌گیرد. دو گلوله به پهلو و یک گلوله به پشت شهید برخورد می‌کند که منجر به قطع نخاع وی می‌گردد. 

در این اثنا سرتیم حفاظت بدن خود را حائل پیکر شهید می‌کند و چند تیر نیز به بدن وی اصابت می‌کند. لحظاتی بعد همان نیسان متوقف شده نیز منفجر می‌شود.

پیکر مجروح شهید به درمانگاه و از آنجا با بالگرد به بیمارستانی در تهران منتقل می‌شود که متاسفانه بعد از مدتی به شهادت می‌رسد".

این روایت به سرعت واکنش‌ها را برانگیخت. برای مخاطبان کمی عجیب بود. رسانه‌های خارجی و برخی عواملشان در فضای مجازی هم شروع کردند به تمسخر این روایت.

 

 

روز بعد دبیر شورای عالی امنیت ملی روایت فارس را تایید کرد. به مرور دیگر نهادهای امنیتی هم این روایت را درست دانستند. هر چه زمان گذشت روایت سلاح اتوماتیک توسط افراد مختلف تایید شد. فرزندان شهید فخری‌زاده نیز طی چندین گفت‌وگو با بخش‌های مختلف صداوسیما روایت روز شهادت را با همان جزئیاتی که در خبر فارس آمده بود توضیح دادند.

در آخرین مورد مستند نیم روز برنامه ثریا با حضور دو فرزند شهید همان روز را به طور دقیق بازخوانی کرد. بخشی از این مستند را که به همان نحوه شهادت شهید فخری‌زاده پرداخته است ببینید:

 

 

 دشمن ۳ هدف مهم داشت: اول ترور کند، دوم مدعی شود یک تیم پرتعداد و زبده وارد ایران کرده است که توانسته‌اند عملیات کنند، سوم هم اینکه ایران از جایی ضربه خورد که نفهمید کجاست. یعنی هم برد میدانی در عملیات و هم برد رسانه‌ای در فضای مجازی با این شیوه که حتی کشور نتوانسته است شناسایی کند چگونه ضربه خورده است؛ اما برنامه دشمن به سنگ خورده بود. طرح روایت صحیح ترور اجازه سواستفاده رسانه‌ای را به دشمن نداد. هرچند تا می‌توانستند این روایت را تمسخر کردند تا بتوانند برنامه خود را تکمیل کنند اما روایت درست کار خود را کرده بود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: شهید ترور روایت رسانه فخری زاده فخری زاده شهادت اسرائیل شهید فخری زاده تروریست ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۳۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسم رمز ؛ «قم» را به خاک و خون می کشیم

گروه اندیشه: آیت الله دکتر سید مصطفی محقق داماد در کانال خود فایل صوتی و تصویری ای را در در باره شهید مطهری منتشر کرد. این خاطره در همایش بین المللی بازاندیشی آرای استاد مطهری در مواجهه با مسایل امروز در بهمن 1399 مطرح شده است. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این خاطره مربوط به آخرین روزهای حیات استاد شهید آیت الله مرتضی مطهری است. محقق داماد می گوید که «چهارم اردیبهشت سال 1358 پس از درس اصول مرحوم استادم مرحوم آیت الله العظمای لاریجانی، به طرف منزل آمدم که دیدم مرحوم استاد مطهری در منزل ما تشریف دارند. آمده بودند که بعد از استراحت و نماز نزد امام بروند.»

او در ادامه افزود: «من که وارد شدم، دیدم روزنامه ای دست ایشان است (اطلاعات یا کیهان). دراز کشیده بودند و روزنامه می خواندند. من که وارد شدم سلام کردم و ایشان نشستند. خوشامدگویی کردم. گفتند اگر کاری دارید عجله نکن، من این جا هستم و استراحت می کنم.»

محقق داماد در ادامه گفت: « زمانی که نشستم ایشان (آیت الله مطهری) صدا زدند که فلانی روزنامه را امروز دیده ای؟ گفتم نه. گفت دیروز سپهبد قرنی را ترور کردند. گروه فرقان این قضیه را به گردن گرفته است و در بیانیه خود گفته است که ما قم را به خاک و خون می کشیم. یعنی گروهی که تصمیم داشتند ترور کنند، حرف اول نام کسانی که می خواستند ترور کنند، جمع شده بود در این کلمه که «قم» را به خاک و خون می کشیم. (ق . م)»

محقق داماد افزود: «ایشان فرمودند که خودشان (فرقان) هم گفته اند که چند روحانی در لیست ما است و تنها ارتشی ها نیستند. ایشان فرمودند که به نظرم آن «م» من باشم. کلمه «م»، که پشت سر «ق» قرنی بوده، و بعدش «م» هست، حتما مطهری و من هستم. این طور فکر می کنم.»

این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه با اشاره به توصیه اش به شهید مطهری در باره محافظت از خود گفت: «به ایشان گفتم اولا خدا نکنه، حالا اگر این طور است، چه مانعی دارد که شما یک مقدار احتیاط کنید. کمتر بیرون بروید، در ملاء عام ظاهر نشوید یا با محافظ بیرون بروید. آن روز هنوز بحث محافظ و ...نبود.»

محقق داماد صحبت مهم شهید مطهری را این گونه بیان کرد: «جمله ای که شاهد عرض من است این جمله است که (شهید مطهری ) گفتند خدا شاهد است این از اعتقاد من است و به این مسئله باور دارم که اگر «م» همان من باشم، و من را ترور کنند، من یقینا معتقدم که شهید هستم. زیرا به نظر من حرف صاحب جواهر کاملا درست است که اگر کسی برای حفظ هسته مرکزی اسلام، در دفاع از هسته مرکزی اسلام کشته بشود، مصداق واقعی شهید است. این گروه مرا هدف قرار داده اند چون می دانم که این ها می خواهند چهره اسلام را دگرگون کنند، من هم مقابلشان ایستاده ام، هیچ کوتاهی نکرده ام، و نخواهم کرد. ولذا من معتقدم که اگر این کار را بکنند یقینا شهید می شوم.»


216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902158

دیگر خبرها

  • تشییع پیکر مطهر شهید محمدرضا غضبان
  • روایت طرح ایرانی بی ام و از خودروی برقی تازه‌اش
  • پاسخ به حاشیه‌سازی‌ها پیرامون انتصابات در دانشکده علوم خانواده
  • روایت شهید فاطمیون + فیلم
  • اسم رمز ترور؛ «قم» را به خاک و خون می کشیم
  • اسم رمز ؛ «قم» را به خاک و خون می کشیم
  • دشمن از فرهنگ شهادت، هراس دارد
  • خلجی: آرایش دشمن رسانه‌ای است
  • ترور یک فرمانده مقاومت به دست تشکیلات خودگردان
  • تشییع و خاکسپاری شهید دفاع مقدس در گناوه برگزار می‌شود